Vo Vysokých Tatrách úradovala líška: Turistom opäť ukradla občerstvenie


Foto: Vo Vysokých Tatrách úradovala líška: Turistom opäť ukradla občerstvenie Foto: Facebook/Vicktor Belicak

V auguste sme na našom spravodajskom portáli informovali o tom, že vo Vysokých Tatrách sa turistom naskytol neobyčajný pohľad. Na chodníku zo Zbojníckej chaty si vykračovala líška s dózou plnou jedla v papuli. Vtedy sa ďalší návštevníci Vysokých Tatier podelili o ich zážitky, líška zrejme kradne jedlo turistom pravidelne.

Len pár mesiacov po tomto zážitku upozorňovala turistka na nepríjemnú situáciu, ktorú zažila pri Rainerovej chate. Žena jedla pri chate bagetu, no v tom ju do nohy pohrýzla líška, ktorá od nej chcela získať občerstvenie.


V pondelok 30. januára uverejnil člen skupiny Turista fotografiu, na ktorej je opäť líška s ukradnutým jedlom. Turista ju takto zachytili v Malej Studenej doline. Pod príspevkom ďalší členovia opäť spomínajú na svoje zážitky s líškou, ktorá sa ľudí nebojí, počas nepozornosti vojde do batoha a vyberie si to, na čo má chuť.

Aj napriek tomu, že ide o úsmevnú situáciu, nie je pozitívne, že voľne žijúce zvieratá strácajú plachosť. Počas prechádzok v Tatranskom národnom parku by ste mali rešpektovať zákaz kŕmenia miestnych zvierat, môžete im veľmi uškodiť. 



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu