Horskí záchranári pomáhali pri Hrebienku až trom rôznym turistkám


Foto: Horskí záchranári pomáhali pri Hrebienku až trom rôznym turistkám Foto: Horská záchranná služba

V stredu 31. januára pomáhali horskí záchranári 63-ročnej Slovenke, ktorá pri páde na Hrebienku utrpela poranenie hornej končatiny. Žena v sprievode svojho manžela nastúpila na pozemnú lanovku a presunula sa do údolnej stanice, kde ju horskí záchranári z Oblastného strediska HZS Vysoké Tatry vyšetrili a zranenú končatinu jej zafixovali. Žena bola odovzdaná privolanej posádke RZP.

„Krátko po ukončení záchrannej akcie prišlo z Hrebienka ďalšie volanie na tiesňovú linku HZS. Pomoc potrebovala 59-ročná turistka po kolapse. Horskí záchranári ženu po dosiahnutí vyšetrili a transportovali do Starého Smokovca, odkiaľ pokračovala na vlastnú žiadosť samostatne,“ informujú horskí záchranári.

V rovnakom čase, ako potrebovala pomoc 59-ročná žena, sa na horských záchranárov obrátila s prosbou o pomoc aj 68-ročná turistka, ktorá schádzala po turistickom chodníku z Hrebienka. Ako uvádza HZS na internetovej stránke, žena bola natoľko vyčerpaná, že nedokázala samostatne zostúpiť. Privolaní horskí záchranári ju vyšetrili a transportovali do Starého Smokovca.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu