Medzi najlepšie policajné psy patrí aj Ivor. S Petrom pracuje na vonkajšej hranici s Ukrajinou


Foto: Medzi najlepšie policajné psy patrí aj Ivor. S Petrom pracuje na vonkajšej hranici s Ukrajinou Foto: Facebook/Polícia Slovenskej republiky

Štvornohí parťáci sú pri policajnej práci neoceniteľní. Každý deň pomáhajú pri dolapení páchateľov, vypátraní osôb, záchrane životov, obrane či vyhľadávaní drog. Políca Slovenskej republiky chce poukázať na túto dôležitú súčasť policajného zboru, a preto na facebookovom profile postupne predstavuje najlepších chlpáčov policajnej kynológie. Najlepším psom z úradu hraničnej a cudzineckej polície je štvorročný Ivor. 

„Máme za sebou už niekoľko súťaží a úspechov, medzi najväčší úspech patrí víťazstvo na Majstrovstvách Slovenska v klasickej kynológii a víťazstvo na medzinárodnom zvode služobných psov v kategórii policajných psov,“ uvádza psovod Peter, ktorý sa o Ivora stará už od šteniatka.

Peter pracuje v kynológii 17 rokov a ako sám uviedol, najviac ho na tom baví práca so psami, ich výcvik a taktiež spolupráca s ďalšími ľuďmi v tejto komunite. Peter pracuje s Ivorom na vonkajšej hranici s Ukrajinou.


„Naša práca je zameraná primárne na hľadanie osôb a vecí súvisiacich s nelegálnou migráciou,“ dodáva Peter. Polícia Slovenskej republiky o tom informuje v príspevku na sociálnej sieti.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu