FOTO: Podkarpatské vojvodstvo poskytlo prešovskej župe na pomoc po zemetrasení 140-tisíc eur


FOTO: Podkarpatské vojvodstvo poskytlo prešovskej župe na pomoc po zemetrasení 140-tisíc eur
Galéria: 5 fotiek
Foto: Facebook/Prešovský samosprávny kraj

Po októbrovom zemetrasení, ktoré zasiahlo východ Slovenska, pomáha Prešovskému samosprávnemu kraju aj Podkarpatské vojvodstvo, ktorého parlament v týchto dňoch schválil pre prešovskú župu finančnú pomoc 140-tisíc eur na projekty v oblasti kultúry.

Finančné prostriedky pomôžu pri odstraňovaní škôd vo Vihorlatskom múzeu v Humennom a Podduklianskom osvetovom stredisku vo Svidníku. Vo Vihorlatskom múzeu  spôsobilo zemetrasenie praskliny na stenách 35 jeho miestností, ako aj trhliny na vonkajších fasádach.

Podduklianske osvetové stredisko zaznamenalo po ničivej prírodnej katastrofe praskliny na stenách, najmä v spojoch medzi novou a starou budovou a poškodené boli aj schody v starom objekte a obklady v budove prístavby.

„Ďakujeme, že sa aj Podkarpatské vojvodstvo pridalo k tým, ktorí nás nenechali samých a prispeli k záchrane nášho architektonického skvostu v Humennom a kultúrneho centra vo Svidníku. Táto pomoc ukazuje, aké silné a dôležité je naše partnerstvo,“ povedal podpredseda PSK Jaroslav Makatúra počas pondelkového zasadnutia zhromaždenia Podkarpatského vojvodstva a osobného stretnutia s maršálkom Władysławom Ortylom.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu