Obyvatelia a návštevníci Humenného pomohli kúpou punču ľuďom v Zariadení núdzového bývania


Foto: Obyvatelia a návštevníci Humenného pomohli kúpou punču ľuďom v Zariadení núdzového bývania Foto: Mesto Humenné

Mesto Humenné nakúpilo pre ľudí v Zariadení núdzového bývania potraviny a hygienické prostriedky. Využilo na to výťažok z charitatívneho primátorského punču na vianočných trhoch. Celkovo sa vyzbieralo viac ako 300 eur. Informovala o tom Veronika Lattová z tlačového referátu Mestského úradu v Humennom.   

„Aj keď vlaňajšie decembrové trhy sprevádzal dážď, účastníkov to neodradilo a pri stánku s teplým a chutným nápojom sa každú chvíľu niekto zastavoval. Samospráva zabezpečila dvojitú porciu, aby sa ušlo každému, kto mal záujem,“ uviedlo mesto. 

Klientov zariadenia navštívil viceprimátor Ondrej Babjarčík spolu s vedúcim odboru sociálnych vecí a starostlivosti o obyvateľov Ladislavom Bogdanom a s Lenkou Smolejovou z referátu sociálnych vecí. 


„Bolo pravidlom, že sme oslovovali sociálne rodiny s väčším počtom detí, respektíve matky – samoživiteľky. Tentokrát sme sa rozhodli pre pomoc občanom v Zariadení núdzového bývania, ktorého zriaďovateľom je mesto,“ priblížil Ondrej Babjarčík.

Do zariadenia boli doručené balíky s trvanlivými potravinami, konzervami, strukovinami, kávou, cestovinami, olejmi, potrebami na pranie, hygienickými potrebami a ďalšími prostriedkami na čistenie a údržbu spoločných priestorov.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu