VIDEO: Cez cestu pred Tatranskou Lomnicou prechádzala medvedica s dvoma mláďatami


Foto: VIDEO: Cez cestu pred Tatranskou Lomnicou prechádzala medvedica s dvoma mláďatami Foto: Facebook/Dopravný servis - okres PP, KK, SN; Klaudia Galliková

V piatok 3. mája o 5:50 hod. zachytila používateľka Klaudia na video zaujímavý pohľad. Cez cestu pred Tatranskou Lomnicou v smere z Tatranských Matliarov prechádzala cez cestu medvedica s dvoma mláďatami. S videom sa podelila v skupine Dopravný servis – okres PP, KK, SN. 

Na videu je vidieť, ako cez zvodidlá z lesa smerom na cestu prechádza najskôr prvé mláďa, za ním druhé a nakoniec aj medvedica. Ako uvádzajú niektorí domáci v komentároch pod videom, táto medvedica je tam už dlhší čas a okolo Tatranských Matliarov sa pohybuje pravidelne. 

Na výskyt medveďa upozorňujú okolité mestá a obce

Len nedávno, 22. apríla, upozorňovalo na výskyt medveďa mesto Svit. Ten bol spozorovaný na cyklistickom chodníku na križovatke ulíc Hviezdoslavova a Štefánikova, neskôr v rovnaký deň došlo k stretu občana s medveďom pri mestskom cintoríne. Ďalší deň bola medvedica s dvoma mladými spozorovaná na ulici Jilemnického. Vzhľadom na mimoriadnu situáciu zasadal aj krízový štáb mesta. 

Vo štvrtok 2. mája bol zase medveď spozorovaný vo Veľkej Lomnici, presnejšie na ulici Golfovej. Obec požiadala obyvateľov k zvýšenej ostražitosti. Taktiež ich požiadala, aby nádoby na odpad nenechávali voľne prístupné pred obydliami. 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu