V Prešove sa deti bavili športom, konalo sa finálové kolo Detskej atletiky pre základné školy


Foto: V Prešove sa deti bavili športom, konalo sa finálové kolo Detskej atletiky pre základné školy Foto: Mesto Prešov

Podujatia sa zúčastnili prešovské základné školy (ZŠ Šmeralova, Sibírska, ZŠ Mirka Nešpora, ZŠ Kúpeľná, CZŠ sv. Mikuláša, ZŠ Československej armády a ZŠ Bajkalská. Sedemdesiat detí z týchto škôl získalo účasť vo finálovom kole na základe umiestnenia v troch postupových kolách, ktoré sa konali v Prešove od októbra minulého roku.

Pre deti boli pripravené šesť disciplín v podobe stanovísk podľa vopred stanovených propozícií. Tretie miesto z pomedzi siedmych základných škôl, obsadila škola ZŠ Mirka Nešpora. Druhé miesto obsadila Základná škola Sibírska a prvé miesto obsadila Základná škola sv. Mikuláša. Všetkým umiestneným srdečne gratulujeme a prajeme veľa úspechov aj v nasledujúcich podujatiach. Ostatným ďakujeme za účasť a disciplinovanosť.

Študenti fakulty športu Prešovskej univerzity v Prešove boli spoluorganizátori podujatia a ako pomocní rozhodcovia mali šancu, priestor a možnosť získať nové zručnosti z praxe v organizácii podujatia. Okrem samotnej interakcie študent-dieťa, študent-tréner, museli vedieť postupovať podľa vopred stanovených pokynov. V závere podujatia hodnotím ich pôsobenie veľmi pozitívne. 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Mesto Prešov