Komunitný plán sociálnych služieb mesta Prešov môžu Prešovčania naďalej pripomienkovať


Foto: Komunitný plán sociálnych služieb mesta Prešov môžu Prešovčania naďalej pripomienkovať Foto: Mesto Prešov

Prešovský Komunitný plán sociálnych služieb pripomienkuje aj verejnosť. Séria ďalších stretnutí sa tentoraz uskutoční v Denných centrách mesta Prešov. Prvé bude už v stredu 9. mája.

Po marcovej verejnej prezentácii návrhu Prešovčania môžu naďalej pripomienkovať Komunitný plán sociálnych služieb mesta Prešov na roky 2018 – 2025 a Akčného plánu na roky 2018 – 2020 a po zapracovaní pripomienok začína ďalšie kolo verejného pripomienkovania týchto dôležitých dokumentov. Séria štyroch stretnutí s verejnosťou sa teraz uskutoční v prešovských denných centrách a stacionároch: 

  • 09.05. 2018 – Denný stacionár Opál,
  • 10.05.2018 – Denné centrum Družba,
  • 14.05.2018 – Denný stacionár Nižná Šebastová,
  • 15.05.2018 – Denný stacionár Sabinovská. 

Začiatky stretnutí sú vždy o 14:00 hod. 


Významný strednodobý strategický dokument - Komunitný plán sociálnych služieb mesta Prešov na roky 2018 – 2025, ktorý mesto vypracovalo v úzkej spolupráci občanov, poskytovateľov a prijímateľov sociálnych služieb, zástupcov samosprávy a štátnej správy dáva odpovede na otázky: Čo všetko potrebujú občania, aby sa im v Prešove lepšie žilo? Ako mesto ohrozeným skupinám svojich obyvateľov? Aké služby im poskytuje? Čo plánuje v tejto oblasti? 

Súčasťou dokumentu je aj Akčný plán na roky 2018 – 2020, ktorý už obsahuje konkrétne aktivity v sociálnych službách. (obidva materiály sú v prílohách v dolnej časti tohto článku) 

Tvorcovia na dokumentoch pracovali od konca roku 2016 – formou pracovných skupín, diskusií, ale súčasťou bol aj dotazník, kde svoje poznatky a návrhy mohli predostrieť aj občania. V dotazníkoch, ktoré vyplnilo takmer 500 respondentov, pritom uviedli viac ako 40 rôznych poznatkov a návrhov, ktoré podľa navrhovateľov zlepšia sociálne služby v Prešove. a ktoré boli v rámci možností a v súlade s legislatívou zapracované do návrhu Komunitného plánu sociálnych služieb i do Akčného plánu. Aktuálne prerokovávané návrhy oboch dokumentov už obsahujú aj pripomienky, ktoré zazneli na jeho verejnom prerokovaní v marci.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: TS mesto Prešov