Víkend v Lemešanoch sa niesol v znamení športu: Deti si zmerali sily v súťaži Športuj ako hasič


Foto: Víkend v Lemešanoch sa niesol v znamení športu: Deti si zmerali sily v súťaži Športuj ako hasič
Galéria: 4 fotky
Foto: Občianske združenie HASAM

V obci Lemešany sa uskutočnila detská športová súťaž, ktorá bola zameraná na tímového ducha. Súťaž s názvom Športuj ako hasič sa konala v sobotu 10. júna v priestoroch telocvične Základnej školy s materskou školou Lemešany. Podujatie bolo určené pre deti vo veku od štyroch do dvanástich rokov. 

Deti mohli súťažiť v troch disciplínach, a to v rýchlosti, zručnosti alebo vedomosti. Účastníci súťaže boli rozdelení do tímov, v ktorých plnili úlohy s prvkami hasičského športu. V jednotlivých disciplínach sa museli vysporiadať s množstvom úloh, ktoré sú bežnou súčasťou práce hasiča.

Mnohí sa popasovali so stáčaním hasičskej hadice, prekonávaním prekážok, viazaním hasičských uzlov, zapínaním karabíny na sací kôš, ale aj prekonaním tunela v skupine. Okrem tímovej práce si vyskúšali aj svoje vedomosti a praktické zručnosti, ktoré sú potrebné pri prvej pomoci a požiarnej ochrane. 


Súťažiaci pochádzali z materskej a základnej školy v Lemešanoch, tiež z dobrovoľných hasičských zborov Ľubotice, Margecany a Podhorany. Na záver bol každý súťažiaci odmenený medailou, tí najlepší získali aj odmenu. Celé podujatie bolo organizované občianskym združením HASAM. 

Chceme sa poďakovať všetkým deťom, ich rodičov či vedúcim krúžku mladých hasičov, že sa súťaže zúčastnili. Ďakujeme aj všetkým, ktorí nám pomohli pri organizovaní, či už ZŠ a MŠ Lemešany za priestory, rozhodcom z radov dobrovoľných hasičov a všetkým podporovateľom. Veríme, že sa v podobnej priateľskej atmosfére stretneme aj niekedy nabudúce,“ skonštatovala organizátorka Andrea Mlynárová.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu