V Prešove môžete od júna odovzdať použité oblečenie aj do kontajnerov na textil


Foto: V Prešove môžete od júna odovzdať použité oblečenie aj do kontajnerov na textil Foto: Mesto Prešov

Mesto Prešov na začiatku júna rozmiestnilo v jednotlivých mestských častiach až desať kontajnerov na zber textilu. Tie sa nachádzajú na uliciach Sekčovská, Kúpeľná, Exnárova, ale aj v Centrume a pri Nákupnom stredisku Centrál. 

K dispozícii sú tiež ďalšie štyri kontajnery na textil, tie sa nachádzajú pri obchodných domoch na Sídlisku III a Sídlisku Sekčov. Zberné nádoby sú vybavené senzormi naplnenosti a slúžia na zber použitého oblečenia a obuvi. 

Veci, ktoré do nich občania vhodia, budú využité na charitatívne účely, predaj, recykláciu, ekologickú likvidáciu alebo finančné zhodnotenie. Výťažok sa použije na podporu slovenských neziskových charitatívnych organizácií. 


Oblečenie je do kontajnerov potrebné vkladať v pevne uzatvorených hrubších igelitových taškách alebo iných vhodných pevných transportných obaloch. Topánky je potrebné po pároch pevne zviazať,“ informuje mesto Prešov na internetovej stránke

Mestské kontajnery na oblečenie sú zriadené na základe Novely zákona o odpadoch, ktorá zavádza povinnosť pre obce zabezpečiť triedený zber textilu od začiatku roka 2025. Službu pre mesto Prešov vykonáva Ekocharita Slovensko Slovensku. 



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu