FOTO: Humenskí hasiči preskúšali svoje sily na medzinárodnom cvičení v Poľsku


FOTO: Humenskí hasiči preskúšali svoje sily na medzinárodnom cvičení v Poľsku
Galéria: 15 fotiek
Foto: Facebook/Hasičský a záchranný zbor

Hasiči z Humenného sa začiatkom júna zúčastnili na medzinárodnom cvičení v Poľsku. V Nowom Łupkówe v Poľsku bolo osem príslušníkov z Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Humennom.

Cieľom cvičenia bolo prehĺbiť schopnosti a zručnosti veliteľov pri riadení síl, nasadzovaní hasičskej techniky a vecných prostriedkov. Taktiež si preverili spoluprácu, komunikáciu a komunikačné systémy, koordináciu činností medzi veliteľmi počas záchrannej akcie. Precvičili si jednotlivé stupne poplachu, presun jednotiek, likvidáciu a koncentráciu síl a prostriedkov zúčastnených jednotiek a mnoho ďalších úkonov, ktoré sú pri záchranných akciách dôležité. 

„Hasiči z Okresného riaditeľstva Hasičského a Záchranného zboru v Humennom boli dislokovaní na železničnej trati č. 107 Zagórz – Łupków (štátna hranica) v Lupkovskom tuneli, ktorý spája Slovenskú republiku s Poľskou republikou,“ informuje Hasičský a záchranný zbor v príspevku na sociálnej sieti. 

Zamerali sa na zásah v priestore tunela, vykonávanie prieskumu, poskytovanie predlekárskej prvej pomoci zraneným osobám, evakuáciu osôb vo vlaku, zabezpečenie odvetrávania v tuneli a vykonávanie záchranných prách pri dopravnej nehode s hasením vlakovej súpravy. 





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu