V Poprade prebieha výsadba letničiek. Nie je jasné, či si mesto bude môcť také skrášlenie dovoliť aj budúci rok


Foto: V Poprade prebieha výsadba letničiek. Nie je jasné, či si mesto bude môcť také skrášlenie dovoliť aj budúci rok
Galéria: 29 fotiek
Foto: Mesto Poprad

V Poprade momentálne prebieha výsadba letničiek, ktoré vystriedajú farebné tulipány. Výsadba je realizovaná prostredníctvom trvalých záhonov, mobilných kvetináčov, závesných kvetináčov a kvetinových pyramíd. 

Ako informuje mesto Poprad na oficiálnej internetovej stránke, závesné kvetináče sú na cestných mostoch ulíc Mnoheľovej, Alžbetinej a na cyklomostoch vedúcich cez rieku Poprad. Kvetináče boli umiestnené na stĺpy verejného osvetlenia na Námestí sv. Egídia, vo Veľkej, v Spišskej Sobote a v Strážkach. Na Námestí sv. Egídia nájdete aj kvetinové pyramídy. Dokopy bolo vysadených 36-tisíc sadeníc kvetov begónie, petúnie, pelargónie tagetesy, lobélie, šalvie a ďalších. 

„Som rád, že tohto roku ešte môžeme našim obyvateľom i návštevníkom Popradu skrášliť mestské prostredie krásnymi farbami rôznorodých kvetov. Rok 2024 je z tohto pohľadu minimálne otázny. Či si budeme môcť estetizáciu mesta dovoliť aj v budúcnosti, závisí nielen od novelizácie zákonov prijatých štátom voči samosprávam, ale aj od zodpovedného prístupu poslancov z klubu Poprad na 1. mieste k problematike súvisiacej s vykrytím strát v rozpočte mesta,“ uviedol primátor mesta Poprad Anton Danko. 





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu