Muž z Kochanoviec napadol a okradol ženu, hrozí mu 15 rokov za mrežami


Foto: Muž z Kochanoviec napadol a okradol ženu, hrozí mu 15 rokov za mrežami Foto: pixabay.com

Okresný vyšetrovateľ v Humennom vzniesol obvinenie z troch zločinov a troch trestných činov voči mužovi z Kochanoviec, ktorý v piatok 23. júna popoludní fyzicky napadol ženu a ukradol jej 2-tisíc eur. Ako informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva policajného zboru v Prešove Jana Ligdayová, k napadnutiu došlo v jednom z humenských bytov. 

„Pred bytom počkal na ženu, ktorá vychádzala von, násilím ju vtiahol dnu, kde ju fyzicky napadol. Žene sa vyhrážal zabitím, pričom mal v ruke nôž. Konanie muža voči žene bolo neprípustné a vzhľadom na citlivosť celej situácie, ako aj na poškodenú nie je vhodné viac k udalosti dodať,“ uviedla Jana Ligdayová.   

Muža zadržala polícia a umiestnila ho do cely policajného zaistenia. Po získaní dôkazov bol obvinený zo zločinov znásilnenia, sexuálneho násilia, obmedzovania osobnej slobody, ako aj z trestných činov nebezpečného vyhrážania, porušovania domovej slobody a krádeže.

„Okresný vyšetrovateľ následne spracoval podnet na podanie návrhu na vzatie obvineného do väzby. Ak sa obvinenému mužovi vina pred súdom preukáže, hrozí mu trest odňatia slobody až na 15 rokov,” uzavrela Jana Ligdayová. 






Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu