Študenti gymnázia v Starej Ľubovni sa môžu tešiť na novú strechu a fasádu, práce skončia v januári 2024


Foto: Študenti gymnázia v Starej Ľubovni sa môžu tešiť na novú strechu a fasádu, práce skončia v januári 2024 Foto: Prešovský samosprávny kraj

Koncom mája bol na Gymnáziu Terézie Vansovej v Starej Ľubovni spustený projekt zateplenia fasády a strechy, ktorý má byť ukončený o sedem mesiacov. Prešovská župa využije na obnovu vlastné zdroje vo výške 310-tisíc eur a zvyšných 300-tisíc eur získa od Európskej investičnej banky. 

V projekte pôjde o zateplenie fasády, suterénu, sokla a strechy. Zároveň by sa mala zabezpečiť aj výmena klampiarskych výrobkov. Fasáda bude upravená kontaktným zatepľovacím systémom.

Na kritických miestach a hlavne na dvoch pôvodných budovách budú inštalované izolácie proti vode a vlhkosti. Projekt je výhodný v tom, že prinesie zníženie energetickej náročnosti budovy a teda aj ušetrenie energie, ktorá je potrebná na vykurovanie. 

Splnením tepelnoizolačných parametrov sa taktiež vytvoria podmienky tepelnej pohody. Opravou a modernizáciou stavby sa predĺži jej životnosť a v neposlednom rade sa vylepší jej vzhľad. Budova staroľubovnianskeho gymnázia bude atraktívnejšia a modernejšia,“ informuje Prešovský samosprávny kraj na webovej stránke



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu