V Pečovskej Novej Vsi šoféroval auto 38-ročný muž s viac ako tromi promile a v zákaze činnosti


Foto: V Pečovskej Novej Vsi šoféroval auto 38-ročný muž s viac ako tromi promile a v zákaze činnosti Foto: Facebook/Polícia SR - Prešovský kraj

V obci Pečovská Nová Ves šoféroval osobné auto vodič pod vplyvom alkoholu a v zákaze činnosti viesť motorové vozidlá. Na Ľutinskej ulici ho v pondelok 10. júla krátko po 13:00 hod. zastavila policajná hliadka.   

Ako informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva policajného zboru v Prešove Jana Ligdayová, po zastavení vozidla bola u vodiča vykonaná dychová skúška. Nameraná hodnota u 38-ročného muža z obce Čirč presiahla hodnotu 3,5 promile.  


„Lustráciou v policajných systémoch bolo následne zistené, že 38-ročnému mužovi bol súdom uložený zákaz činnosti viesť motorové vozidlá s platnosťou až do júla roku 2030,“ uviedla Jana Ligdayová. 


Muža po vykonanej kontrole zadržali a umiestnili do cely policajného zaistenia. Následne bolo voči nemu vznesené obvinenie z trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky spáchaného v súbehu s trestným činom marenia výkonu úradného rozhodnutia. 




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu