V kežmarskej nemocnici už ošetrovali aj popŕhlenie medúzou. Počas leta evidujú zvýšený počet zranení


Foto: V kežmarskej nemocnici už ošetrovali aj popŕhlenie medúzou. Počas leta evidujú zvýšený počet zranení Foto: Nemocnica Dr.Vojtecha Alexandra v Kežmarku

Kežmarská nemocnica sa stretáva počas tohto prázdninového obdobia so zvýšeným počtom letných úrazov. Ako uviedla špecialistka marketingu a PR skupiny AGEL SSC Jarmila Ševčíková v tlačovej správe, úrazy, ktoré sa často vyskytujú počas letných mesiacov, zahŕňajú rôzne pády pri športových aktivitách. 

Prázdniny každoročne prinášajú zranenia, ktoré súvisia s letnými aktivitami. V súčasnosti evidujeme vyšší výskyt úrazov v súvislosti s pádmi na kolobežke, ktorých používanie sa v poslednej dobe stalo pomerne populárnym. Okrem úrazov zapríčinených kolobežkou sa stretávame s bežnými zraneniami pádov z bicykla, kolieskových korčúľ či trampolín,“ informuje MUDr. Lýdia Wikarská, chirurgička, primárka centrálnych operačných sál a námestníčka riaditeľa pre liečebno-preventívnu starostlivosť kežmarskej nemocnice.

Zdravotníci sa ale stretli aj so zraneniami, ktoré si ľudia priniesli z letnej dovolenky. Ako uviedla Lýdia Wikarská, odstraňovali napríklad tŕne morského ježka z nôh alebo ošetrovali popŕhlenie medúzou. Upozorňuje, že dôležitá je prevencia a ochrana voči možným úrazom. 

„Nosením ochrannej prilby pri bicyklovaní a vhodnej obuvi pri turistike. Používanie krémov s dostatočným faktorom a ochrana hlavy je dôležitá pri horúčavách na dovolenkách v zahraničných destináciách. Nesmierne dôležité je aj dodržiavanie dostatočného pitného režimu, aby sa predchádzalo dehydratácii. Apelujeme aj na dostatočnú obozretnosť v prípade turistiky a dovolenky na horách, kde je potrebné zohľadniť vlastné možnosti a dbať na opatrnosť voči sebe a ostatným,“ uviedla. 



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu