FOTO: Policajti dostali nové ekologické autá. v Prešovskom kraji ich bude jazdiť ďalších desať


FOTO: Policajti dostali nové ekologické autá. v Prešovskom kraji ich bude jazdiť ďalších desať
Galéria: 4 fotky
Foto: Facebook/Ministerstvo vnútra SR

Ministerstvo vnútra Slovenskej republiky pokračuje v obnove vozového parku. Doteraz zakúpilo 705 ekologických áut, z ktorých už značná časť je odovzdaná a slúži v teréne. Vozidlá boli zakúpené za účelom plnenia služobných úloh slovenskej polície. 

Spolu 18 kusov vozidiel kategórie BMW X3 xDrive30e PHEV zaobstaraných v rámci zdrojov z Plánu obnovy a odolnosti SR bolo v piatok 25. augusta predpoludním prerozdelených pre Policajné zbory v rámci krajov. Nitriansky kraj dostane dve vozidlá, Košický kraj šesť a Prešovský kraj desať.

Ďalších 18 kusov vozidiel kategórie SUV Toyota RAV 4 PHEV rozdelilo ministerstvo medzi Žilinský kraj, ktorý dostane 11 nových áut a Banskobystrický bude mať sedem ekologických vozidiel. Ministerstvo zaplatilo za BMW vozidlo 72 313,56 eur s DPH. Nová Toyota ho vyšla na 67 546,11 eur s DPH.

Ministerstvo vnútra SR má pre potreby nabíjania plug-in hybridných vozidiel a elektrické vozidlá aktuálne vybudovaných 222 nabíjacích bodov. Do konca novembra 2023 plánujeme vybudovať 430 nabíjacích bodov v rámci celej SR,“ informuje Vladimír Benko z Tlačového odboru Ministerstva vnútra SR. 





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu