Polícia riešila v Prešovskom kraji viacero opitých vodičov. Jeden z nich nemal ani vodičský preukaz


Foto: Polícia riešila v Prešovskom kraji viacero opitých vodičov. Jeden z nich nemal ani vodičský preukaz Foto: Ilustračné foto

Polícia riešila v Prešovskom kraji viacero vodičov pod vplyvom alkoholu. V pondelok 28. augusta v obci Tisinec ohrozoval dopravu 55-ročný ukrajinský vodič, ktorý užil návykovú látku.

Policajná hliadka ho zastavila, pretože ako vodič nákladného auta s ťahačom a návesom s najväčšou prípustnou celkovou hmotnosťou 39 ton, jazdil úsekom, kde mohli nákladné vozidlá len do 12 ton.

Vodič bol podrobený aj dychovej skúške, ktorá ukázala takmer 2,2 promile. Vyšetrovateľ vo Svidníku vzniesol voči nemu obvinenie za nebezpečnú jazdu, pri ktorej mohol ohroziť okoloidúcich ľudí. Vodič skončil v cele policajného zaistenia.

Aj polícia v Poprade riešila prípad nezodpovedného opitého vodiča. V nedeľu 27. augusta 66-ročný Poliak šoféroval smerom do Ždiaru. Na parkovisku v obci bol vodič zastavený a podrobený kontrole.

Výsledok dychovej skúšky bol pozitívny a presiahol hodnotu 1,9 promile. Vodič skončil v cele policajného zaistenia. Polícia ho obvinila z trestného činu ohrozenie pod vplyvom návykovej látky.



V pondelok 28. augusta 37-ročný muž z obce Mirkovce viedol pod vplyvom návykovej látky osobné vozidlo po Ulici Košická v Prešove. S vozidlom vyšiel z parkovacieho miesta priamo cez obrubník, prešiel na chodník, kde narazil opäť do obrubníka.

Vodič situáciu neriešil a prešiel cez cestu na druhú stranu, vošiel na trávnatý pás a narazil do dopravnej značky. Tam už ostal stáť. Vozidlo spoločne s inými osobami odtlačil na parkovisko.

„Vodič bol po havárii policajnou hliadkou vyzvaný k vykonaniu dychovej skúšky, podrobil sa jej a dosiahol výsledok viac ako 2,8 promile,“ informuje hovorkyňa Krajského riaditeľstva policajného zboru v Prešove Jana Ligdayová.

Policajti následne zistili, že 37-ročný muž jazdil bez vodičského oprávnenia a nie je ani držiteľom vodičského preukazu. Na mieste bol zadržaný a umiestnený do cely policajného zaistenia.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu