Na urgente v popradskej nemocnici bolo počas leta vyšetrených viac ako 8-tisíc pacientov


Foto: Na urgente v popradskej nemocnici bolo počas leta vyšetrených viac ako 8-tisíc pacientov Foto: Nemocnica Poprad, a.s.

V popradskej nemocnici mali zdravotníci počas leta náročné obdobie. V počte ošetrených pacientov bol rekordný júl, vysoké číslo dosiahli aj zrealizované operácie. Za dva mesiace nemocnica ošetrila na urgentne vyše 8-tisíc pacientov a zrealizovala okolo 3-tisíc operácií.

„Na urgentnom príjme štandardne ošetríme mesačne približne 4-tisíc pacientov, v júli to bolo až vyše 4 200 ľudí. Hospitalizáciu si vyžiadalo 1 530 prípadov naprieč všetkými oddeleniami. Najpodstatnejšiu časť tvoria pacienti, ktorí si vyžadovali zákrok na chirurgii, ortopédii, resp. v rámci interného oddelenia,“ vysvetľuje MUDr. Annamária Miháliková, riaditeľka úseku liečebno-preventívnej starostlivosti Nemocnice Poprad.

Počas leta sa najčastejšie vyskytovali kolapsy vplyvom tepla, náhle cievne mozgové prípady. Okrem toho bolo mnoho úrazov po pádoch u starých ľudí a taktiež športové úrazy v Tatrách. U detí sa najčastejšie objavovali zlomeniny a otrasy mozgu po úrazoch. 

„O tom, čo všetko musia lekári riešiť,  svedčí aj prípad pacienta, ktorý sa od júna dvakrát pokúsil o samovraždu. V prvom prípade si spôsobil ťažké bodné rany v oblasti brucha a na hrudníku, druhýkrát sa pokúsil vziať si život skokom z druhého poschodia. V starostlivosti lekárov sa teda ocitol znovu, tentokrát s mnohopočetnými zlomeninami. Pre lekárov je to o to náročnejšie, keďže oni životy zachraňujú, hoci niektorí pacienti sa snažia si svoj život vziať,“ uvádza PR manažérka Nemocnice Poprad Martina Pavlíková. 



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu