Letná súťaž Legendárium bude slávnostne ukončená na hrade Šariš, program začne už v piatok


Foto: Letná súťaž Legendárium bude slávnostne ukončená na hrade Šariš, program začne už v piatok Foto: Krajská organizácia cestovného ruchu Severovýchod Slovenska

V nedeľu 17. septembra sa Prešovský kraj symbolicky rozlúči s letnou turistickou sezónou. Pre verejnosť je pripravené trojdňové podujatie na hrade Šariš, ktoré začne už v piatok 15. septembra. Nedeľa bude patriť rodinám s deťmi, ktoré počas leta objavovali krásy Prešovského kraja v rámci súťaže Legendárium. 

Kampaň Legendarium na podporu cestovného ruchu v Prešovskom kraji dosiahla v tomto roku nový míľnik. Do cestovania sa len v rámci oficiálnej štatistiky zapojilo vyše 3 500 detí z celého Slovenska, ale i zahraničia, a to najmä Českej republiky a Poľska,“ informuje hovorkyňa Krajskej organizácie cestovného ruchu Severovýchod Slovenska Barbora Čechová vo vyjadrení.

Letná turistická súťaž predstavila pätnásť turistických lokalít hravou formou. Na niektorých miestach v prírode našli deti trezor so so súťažnými nálepkami. Zároveň mohli súťažné pečiatky získať aj v 80 zariadeniach, pričom ich s každou turistickou oblasťou zoznámila miestna legendárna postava.


V súvislosti s týmto projektom vznikol tiež nový zábavno-náučný chodník Tajomný les Krakovec medzi obcami Jakovany a Červená Voda v sabinovskom okrese. Výletníci si obľúbili aj lokality ako Raslavkameň pri Prešove, prírodnú rezerváciu Gazdoráň v Poloninách, Vladičské vodopády, Rybníky na Hubkovej pri Humennom, ale aj vodopády Starý mlyn pri Nižnom Slavkove.


Legendarium vyvrcholí v nedeľu 17. septembra na hrade Šariš. Program na hrade Šariš sa začne už v piatok 15. septembra svätou omšou, pokračovať bude koncertom a divadelným predstavením. Sobotný program od 18.00 hod. láka najmä nočnými zážitkami v podobe hľadania pokladu, pripravené bude spájania hradov svetelným signálom, pozorovanie nočnej oblohy, fakľový sprievod a stanovačka,“ dopĺňa Čechová. 

Nasledujúci deň bude patriť predovšetkým rodinám s deťmi. Návštevníci podujatia si v tento deň budú môcť užiť divadelné a hudobné vystúpenia. Deti sa môžu tešiť na skákacie hrady, bublinovú šou, maľovanie na tvár, pečenie perníkov, ale aj workshop kaligrafie alebo piknik so štúrovcami. 

Podujatie spoločne pripravili Mesto Veľký Šariš, Hrad Šariš, Krajská organizácia cestovného ruchu Severovýchod Slovenska a ďalší partneri. Podujatie je realizované s finančnou podporou Ministerstva dopravy Slovenskej republiky,“ dodáva hovorkyňa. 



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu