Liga proti rakovine bude šíriť svoju osvetu o prevencii onkologických ochorení aj vo vlakoch


Foto: Liga proti rakovine bude šíriť svoju osvetu o prevencii onkologických ochorení aj vo vlakoch Foto: Železničná spoločnosť Slovensko

Od pondelka 18. septembra do štvrtka 21. septembra bude v spoločenskom vozni vo vlakoch Expres 602 TATRAN s odchodom z Košíc o 7:07 hod. do Bratislavy a Expres 609 TATRAN s odchodom z Bratislavy o 13:27 hod. do Košíc cestujúcim k dispozícií preventívny stánok Občianskeho združenia Liga proti rakovine.

Záujemcovia, ktorí navštívia spoločenský vozeň sa naučia správnu techniku samovyšetrenia prsníkov a semenníkov. Členovia združenia odmerajú fajčiarom, koľko majú oxidu uhoľnatého vo výdychu. Poskytnú im tiež informačné letáky o tom, ako je možné predchádzať onkologickému ochoreniu.



„Liga proti rakovine poukazuje na fakt, aká je osveta a prevencia pri onkologických ochoreniach zásadná. Preto sme veľmi radi, že im môžeme poskytnúť priestory spoločenského vozňa radenom na našich expresoch. Hovoriť o onkologických ochoreniach v takto verejnom priestore je najlepšia cesta k prevencii,“ uvádza Roman Koreň, predseda predstavenstva a generálny riaditeľ Železničnej spoločnosti Slovensko.

Spoluprácu so slovenskými železnicami si pochvaľuje aj výkonná riaditeľka Ligy proti rakovine Eva Kováčová: „Spájať projekty, ktorých zmysel je jasný, je niečo, čo nás teší. Preto sme radi, že máme príležitosť v rámci partnerstva so ZSSK využiť príležitosť ekologickej dopravy naprieč Slovenskom na podávanie užitočných informácií pre všetkých, ktorým záleží na zdraví, a ktorí vedia, čo je v živote najdôležitejšie.“



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu