Po novom severnom obchvate okolo Prešova jazdia vodiči bezpečne, diaľničná spoločnosť nezaznamenala ani nehody


Foto: Po novom severnom obchvate okolo Prešova jazdia vodiči bezpečne, diaľničná spoločnosť nezaznamenala ani nehody Foto: Facebook/Národná diaľničná spoločnosť

Národná diaľničná spoločnosť neeviduje od spustenia prešovskej R4 žiadnu nehodu ani zmätok vodičov. Ako uviedla hovorkyňa spoločnosti Eva Žgravčáková všetci jazdia po tomto úseku disciplinovane a zodpovedne. Podľa spoločnosti to môže mať za zásluhu líniové riadenie, ktoré sa nachádza po celej dĺžke novootvoreného obchvatu.

Na viacerých miestach sú umiestnené inteligentné tabule, ktoré v prípade incidentu, napríklad v tuneli Bikoš, okamžite na to upozornia motoristov, ktorí sú ešte ďaleko pred tunelom. Na tabuliach sa vyobrazí znížená maximálne povolená rýchlosť alebo iná signalizácia. 

Diaľničná spoločnosť má toto riadenie vyskúšané na bratislavských diaľniciach, kde sa týmto spôsobom znížila nehodovosť o približne 14 percent. Vedenie diaľnic však poukazuje aj na Diaľničnú patrolu, ktorá je v prípade núdze pripravené bezplatne pomôcť na všetkých cestách v správe spoločnosti. 

Môže si ju privolať každý cez mobilnú aplikáciu Pomoc na diaľnici alebo telefonicky na telefónnom čísle 0800 100 007. Jej hliadky pracujú 24 hodín denne a sedem dní v týždni. V Prešovskom kraji ich nájdete na strediskách správy a údržby v Mengusovciach, Beharovciach a Prešove. Diaľničné patroly najčastejšie pomáhajú pri vytvorení bezpečného zákrytu.






Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu