Poľsko uzatvorilo niektoré hraničné priechody so Slovenskom. Pozrite si, či tam je aj ten váš


Foto: Poľsko uzatvorilo niektoré hraničné priechody so Slovenskom. Pozrite si, či tam je aj ten váš Foto: Facebook/Dušan Kolcun

Už od skorého rána na sociálnej sieti členovia skupiny Dopravný servis - okres PP, KK, SN informujú o uzatvorených cestách smerujúcich do Poľska. Pôvodne chcelo Poľsko robiť len náhodné kontroly na slovenskej hranici, no namiesto toho kompletne uzatvorilo niektoré priechody.

Podľa Správy a údržby ciest Prešovského samosprávneho kraja pre zvýšený počet migrantov prechádzajúcich cez Schengenský priestor v stredu 4. októbra od polnoci zatvorila poľská polícia a armáda tieto hraničné priechody:

  • Čirč – Leluchów
  • Becherov – Konieczna
  • Nižná Polianka – Ožena
  • Lysá nad Dunajcom – Niedzica
  • Tatranská Javorina – Łysa Polana

Otvorené sú len pre chodcov, auto musíte nechať odstavené na slovenskej strane. Hraničný priechod Kurov – Muszynka je aktuálne prejazdný ale hraničná poľská polícia tam robí kontroly. Správa a údržba ciest Prešovského samosprávneho kraja z týchto dôvodom žiada všetkých Slovákov zvážiť cestu do Poľska. 


Zatvoreniu hraníc nerozumie ani starosta Čirča

Podľa Dnes24 poľským opatreniam nerozumie ani starosta obce Čirč v okrese Stará Ľubovňa Michal Didik, kde je jeden z uzatvorených priechodov medzi Čirčom a poľským Leluchówom. Podľa jeho vyjadrenia v okrese nespozoroval žiaden problém s nelegálnou migráciou. O zatvorení hranice sa dozvedel v utorok 3. októbra poobede od starostu Leluchówa. 

Starosta si myslí, že táto situácia skomplikuje najmä cestovný ruch a obchodný tranzit: „Ja to vnímam ako predvolebnú kampaň v Poľsku, podľa mňa nebol dôvod uzavrieť tieto priechody. Je to také zvláštne vidieť, že tam stojí armáda a polícia a všetkých kontrolujú.“



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu