Máte program na najbližšie dni? Pozrite si akcie, ktoré sa chystajú v Prešovskom kraji počas víkendu


Foto: Máte program na najbližšie dni? Pozrite si akcie, ktoré sa chystajú v Prešovskom kraji počas víkendu Foto: pixabay.com, Detská železnica Košice

Pred nami je druhý adventný víkend a s ním aj mnoho zaujímavých udalostí. Ak ešte nemáte plán, pripravili sme pre vás zoznam niektorých akcií, ktoré sa budú v Prešovskom kraji konať počas tohto predvianočného víkendu. Vyberiete si z našej ponuky? 

Vianočné bádanie vo Vernári

Kedy: V sobotu 9. decembra o 9:00 hod.

Kde: Obecný úrad Vernár

Počas akcie vo Vernári vás čaká ukážka pečenia vianočných bobaľok, pričom si finálny výrobok účastník vezme domov. Okrem toho si môžete pozrieť výstavu vianočných dekorácií obyvateľov obce Vernár. Cena za registráciu je 5 eur, v ktorej je zahrnutá cena surovín. Viac informácií a zoznam vecí, ktoré budete na pečenie potrebovať, nájdete TU.

Vychodňarsky Mikulášsky expres

Kedy: V sobotu 9. decembra

Kde: Košice, Kysak, Prešov, Kapušany pri Prešove

V sobotu vás čaká mimoriadny retrovlak so sv. Mikulášom, anjelom a čertom zo železničnej stanice Košice, Kysak, Prešov, Kapušany pri Prešove. Podrobné informácie o trasách a časoch odchodu vlaku nájdete TU.

Mikuláš vo Svite

Kedy: V sobotu 9. decembra od 12:00 hod.

Kde: Námestie J. A. Baťu, Svit

Mesto Svit pozýva obyvateľov na rodinnú akciu, kde sa zabavia deti, no taktiež dospelí. Príchod Mikuláša bude spojený so súťažou vo varení vianočnej kapustnice a tiež mini vianočnými trhmi. Príchod Mikuláša je naplánovaný na 17:00 hod. Viac informácií nájdete TU.



Vianočné hody

Kedy: V sobotu 9. decembra od 13:00 do 21:00 hod.

Kde: Kúpeľná reštaurácia Červený kláštor

V Červenom kláštore si môžete v sobotu vychutnať zabíjačkové špeciality, oddýchnuť si pri počúvaní kolied a naladiť sa na vianočnú atmosféru. Vstup na toto podujatie je bezplatný, viac informácií nájdete TU.

Mikulášska nočná jazda 

Kedy: V sobotu 9. decembra o 22:00 hod.

Kde: Velodróm - Sigord - Prešov

Na cyklistickom štadióne Velodróm v Prešove vás čaká tretí ročník Mikulášskej nočnej jazdy. Na podujatie si nezabudnite teplé oblečenie a dobrú náladu. Občerstvenie a malý darček vás bude čakať. Viac informácií nájdete TU.

Mikuláš vo Veľkom Šariši

Kedy: V nedeľu 10. decembra od 10:00 hod.

Kde: Hrad Šariš

Mikuláš sa v nedeľu zastaví aj na hrade Šariš a podelí sa s poslednými dobrôtkami čo mu ešte ostali. Ak sneh vydrží až do nedele, tak neváhajte, berte sane a boby na poriadnu sánkovačku, či guľovačku. Kto bude mať chuť, môže pomôcť Mikulášovi postaviť veľkého snehuliaka. Ak vám bude zima, tak sa zahrejete teplým mikulášskym punčom. Viac informácií nájdete TU.

Kronika mesta Prešov

Kedy: V nedeľu 10. decembra o 14:00 hod.

Kde: Pred Mestským informačným centrom v Prešove

Posledné tohoročné Objavovanie bude venované Kronike mesta Prešov a pokladom, ktoré ukrýva. Odhalené budú neznáme i známe, veselé aj vážne, staršie i mladšie fakty, príbehy a historky z dejín nášho mesta. A to všetko v pôvodnom znení tak, ako to v minulom storočí zachytil a do jedinečnej podoby prepísal Belo Klein-Tesnoskalský. Predstavia vám i samotnú Kroniku a dobové dokumenty v nej obsiahnuté. Sprevádzať vás bude Andrea Sivaničová. Cena vstupenky v predpredaji v Mestskom informačnom centre Prešov je dve eurá, na mieste konania tri eurá. Deti majú vstup zadarmo. 



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu