Prešovský kraj odsúhlasil rekonštrukciu strednej zdravotníckej školy v Prešove, chce vybudovať aj nový pavilón


Foto: Prešovský kraj odsúhlasil rekonštrukciu strednej zdravotníckej školy v Prešove, chce vybudovať aj nový pavilón Foto: Facebook/Štefan Bieľak

Ako oznámil poslanec Prešovského samosprávneho kraja Štefan Bieľak na sociálnej sieti, zastupiteľstvo odsúhlasilo návrh na rekonštrukciu dvoch pavilónov Strednej zdravotníckej školy v Prešove. V rámci projektu sa vybuduje aj nová prístavba, ktorá bude označená ako pavilón C.

V novom pavilóne by sa mali nachádzať odborné učebne, napríklad pre masérov a vodoliečby, kmeňové triedy, jedáleň s výdajňou jedla a časť šatní. So súčasným objektom označeným A a B ho bude spájať prepojovacia chodba. 

Prešovská župa chce v rámci tohto projektu vybudovať pre aktuálne 780 študujúcich žiakov moderný vzdelávací komplex, aby škola mala všetky objekty v jednom areáli. Inštitúcia tiež potrebuje vybudovať telocvičňu, ktorá tu chýba a študenti musia chodiť do iných priestorov vzdialených niekoľko sto metrov. 

Ďalším zámerom kraja je vytvoriť v priestoroch tejto zdravotníckej školy Centrum simulačnej medicíny. Župa má už v rámci Integrovanej územnej stratégie na roky 2021-2027 vyčlenených 7 miliónov eur na podporu stabilizácie ľudských zdrojov a personálnych kapacít Prešovského kraja v oblasti zdravotníctva.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu