Novým riaditeľom Horskej záchrannej služby je Martin Matúšek, vo funkcii plánuje mnoho zmien


Foto: Novým riaditeľom Horskej záchrannej služby je Martin Matúšek, vo funkcii plánuje mnoho zmien Foto: Horská záchranná služba

Martin Matúšek nahradil Mareka Biskupiča po dvoch rokoch vo funkcii riaditeľa Horskej záchrannej služby. Nový riaditeľ je inštruktorom pozemnej záchrany, lavínovým špecialistom a psovodom lavínového psa. Informuje o tom Horská záchranná služba na internetovej stránke.

Horským záchranárom je od roku 1996. Prvé záchranné akcie absolvoval ako dobrovoľník v Malej Fatre, následne strávil päť rokov na Stredisku lavínovej prevencie. Od roku 2003 pôsobil na oblastnom stredisku vo Vysokých Tatrách.

„Mojím cieľom je zlepšiť spoluprácu so všetkými zložkami IZS aj mimo zásahových oblastí HZS, ktoré sa podieľajú na záchrane. Tiež je dôležité obnoviť preventívnu a naštartovať edukačnú činnosť vo všetkých oblastiach záchrany po vzore Strediska lavínovej prevencie,“ vyjadril sa Martin Matúšek.


Ako ďalej uvádza, rád by vylepšil materiálno-technické zabezpečenie v Malej Fatre a vo Vysokých Tatrách. Taktiež plánuje zabezpečiť vhodné pracovné podmienky a priestory pre zamestnancov riaditeľstva HZS. Za dôležitú zložku považuje aj dobrovoľných záchranárov, preto s nimi chce oživiť a zlepšiť vzdelávanie a spoluprácu.

Z dôvodu, že je potrebné šíriť osvetu o bezpečnom pohybe v horách, by nový riaditeľ rád nadviazal spoluprácu s viacerými spolkami či zložkami, ktoré by mu v tomto bode mohli pomôcť. Martin Matúšek na záver poďakoval predchodcom za naštartovanie oživovacích procesov, v ktorých budú aj naďalej pokračovať.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu