Popradčania môžu v denných centrách využiť bezplatné individuálne sociálne poradenstvo


Foto: Popradčania môžu v denných centrách využiť bezplatné individuálne sociálne poradenstvo Foto: Facebook/Poprad - oficiálna stránka mesta

Sociálny odbor Mestského úradu v Poprade bude v roku 2024 poskytovať bezplatné individuálne sociálne poradenstvo. Široká verejnosť ho bude môcť využívať v priestoroch denných centier.

„Každý občan Popradu môže v určených termínoch využiť prítomnosť sociálnych pracovníkov oddelenia seniorov a ŤZPO a konzultovať s nimi možnosti poskytovania sociálnych služieb mestom Poprad, ale aj spôsob podávania žiadostí, napr. o posúdenie odkázanosti na sociálnu službu v zariadení pre seniorov, zariadení opatrovateľskej služby, v dennom stacionári, poskytovania opatrovateľskej služby, prepravnej služby, poskytovania sociálnej služby v jedálni,“ uvádza mesto.

Komplexné sociálne poradenstvo môže občanom pomôcť vyrovnať sa so vzniknutou sociálnou situáciou, nasmeruje ich na konkrétne inštitúcie - verejných či neverejných poskytovateľov sociálnych služieb s cieľom nájsť vhodné riešenie ich sociálneho či iného životného problému.


Sociálne poradenstvo počas februára:

  • 6.2. utorok – Denné centrum Limba, sídlisko Západ
  • 7.2. streda – Denné centrum Veľká, Ul. Scherffelova, Denné centrum Matejovce, námestie
  • 8.2. štvrtok – Denné centrum Stráže, námestie
  • 9.2. piatok – Denné centrum Juh, Ul. L. Svobodu
  • 15.2. štvrtok – Denné centrum Spišská Sobota, námestie

Poradenstvo bude prebiehať vždy v čase od 10:00 do 12:00 hod. a od 13:00 do 15:00 hod. Mesto Poprad o tom informuje v príspevku na sociálnej sieti.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu