Pre výrazné oteplenie bolo ukončené verejné korčuľovanie na ľadovej ploche pri CVČ v Poprade


Foto: Pre výrazné oteplenie bolo ukončené verejné korčuľovanie na ľadovej ploche pri CVČ v Poprade Foto: Facebook/Poprad - oficiálna stránka mesta

Výrazné februárove oteplenie negatívne ovplyvnilo prevádzku ľadovej plochy na multifunkčnom ihrisku pri CVČ v Poprade. Mimoriadne silný vietor sa pričinil o postupnú premenu ľadu na vodu. Keďže vyššie teploty nad nulou predpovedajú meteorológovia aj v ďalších dňoch, mesto muselo na túto skutočnosť zareagovať ukončením verejného korčuľovania na ploche.

„Korčuľovať pri CVČ sa začalo už na Mikuláša, čiže 6. decembra minulého roku. Zhodou okolností to vyšlo tak, že ľadová plocha pri CVČ bola v prevádzke presne dva mesiace. Korčuľovalo sa 7 dní v týždni v podstate celodenne. V pracovné dni dopoludnia plochu využívali základné i materské školy. Prebiehali kurzy korčuľovania. Decká absolvovali dohromady 30 tréningových jednotiek,“ povedal Ladislav Gromovský, vedúci viacúčelovej haly Aréna Poprad, ktorá prevádzkovala ľadovú plochu pri CVČ.

Široká verejnosť mohla plochu využívať od popoludnia až do večera a cez víkendy aj dopoludnia. Podľa Ladislava Gromovského bola priemerná návštevnosť 250 korčuliarov denne. „Za celú sezónu sme zaevidovali viac ako 18-tisíc návštevníkov a môžeme teda konštatovať, že ľadová plocha pri CVČ v maximálnej miere splnila svoj účel,“ dodal.

Milovníci korčuľovania však majú naďalej bezplatne v Tréningovej hale k dispozícii ľad raz týždenne dve hodiny, väčšinou v soboty. Vo vlastnom záujme si však treba pozrieť rozpis a určený čas zverejnený na webovej stránke mesta Poprad, ktorý je aktualizovaný každý týždeň. Mesto o tom informuje v príspevku na sociálnej sieti.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu