FOTO: Ľudom prekážajú odpadky v prírode neďaleko Prešova. Pobúrenie vyjadrili na internete


FOTO: Ľudom prekážajú odpadky v prírode neďaleko Prešova. Pobúrenie vyjadrili na internete
Galéria: 2 fotky
Foto: Facebook/Lin Linko

Jar sa pomaly blíži a s ňou prichádzajú teplé dni, ktoré mnohých lákajú na prechádzky alebo krátke pobyty v prírode. Avšak, často s tým súvisí aj problém s odpadkami, ktoré po nich zostávajú. Práve na to reagoval príspevok v skupine na sociálnej sieti, ktorá združuje obyvateľov mesta Prešov.

Autor či autorka v príspevku opisuje, čo si všimla, keď navštívila Sigord neďaleko Prešova. „Ak chodíte na Sigord opekať, tak si prosím po sebe upracte bordel,“ píše sa v popise príspevku. Príspevok nezostal bez povšimnutia, v komentároch vznikla diskusia. 

Na neporiadnych návštevníkov sa vzniesla vlna kritiky, ktorá ich konanie odsúdila. Pribudli aj postrehy ďalších používateľov platformy. To nie je len Sigord, všetky verejné ohniská vyzerajú podobne, ak nie horšie. Nechápem, čo je na tom zložité, odniesť to, čo zostalo,“ znie jeden z nich. 


Avšak každá minca má dve strany. Okrem pobúrených komentárov a nadávok ľudia uverejnili aj príbehy, ako pomáhajú udržať svoje okolie čisté. „Vždy, keď ideme s manželkou a deťmi na prechádzku, vezmeme si vrecko na odpad, pretože vieme, že tam zase niekde ostal bordel po niekom,“ napísal používateľ sociálnej siete.

„Moja teta, keď ide na prechádzku do lesa, vždy berie so sebou 2 vrecia: jedno na sklo, druhé na plasty. A verte mi, že často chodí a vždy ich prinesie obe plné,“ znie ďalší z komentárov.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu