Most na Lesíku delostrelcov v Prešove by mal byť obnovený do októbra


Foto: Most na Lesíku delostrelcov v Prešove by mal byť obnovený do októbra Foto: Facebook/Mesto Prešov - Oficiálna stránka

V utorok 5. marca bola slávnostne odštartovaná obnova mosta na Lesíku delostrelcov v Prešove. Do investície ide mesto Prešov ako partner s Prešovským samosprávnym krajom, keďže ide o cestu III. triedy. Most je teda v správe PSK, lávky pre peších v správe mesta. 

„Nový most bude vybudovaný v jednom celku (bez postranných lávok) a bude slúžiť ako jednoliata stavba pre autá, cyklistov aj chodcov. Zhotoviteľ stanovil dátum pre ukončenie výstavby na október 2024,“ uvádza mesto v príspevku na sociálnej sieti. 

Na výstavbe mosta budú preinvestované štyri milióny eur. Ako uvádza prešovská župa, práce budú rozdelené do štyroch etáp, pričom prvá začne už v polovici marca a potrvá do konca apríla. Zahŕňať bude preložku existujúcich inžinierskych sietí.


Druhá fáza sa sústredí na demoláciu mosta nad železničnou traťou, ktorá potrvá zhruba 22 dní. Treťou fázou sa založia nové opory a začne sa výstavba spodnej časti. Posledná, štvrtá fáza, ktorá by mala trvať tri mesiace, sa bude montovať nová oceľová konštrukcia.

„Pre peších bude osadená dočasná lávka.  Nový most s oceľovým oblúkom bude mať dĺžku 31 metrov a šírku 23 metrov. Chodník pre peších a cyklistov bude v dĺžke 133 metrov. Projektantom stavby je Dopravoprojekt a.s. a zhotoviteľom je Metrostav DS a. s.,“ dodáva Prešovský samosprávny kraj na internetovej stránke.

Facebook/Mesto Prešov – Oficiálna stránka



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu