V TANAPe skončila sezónna uzávera. Počas letnej sezóny bude platiť starý návštevný poriadok


Foto: V TANAPe skončila sezónna uzávera. Počas letnej sezóny bude platiť starý návštevný poriadok Foto: tanap.sk

V stredu 14. júna skončila v Tatranskom národnom parku sezónna uzávera. Po vyše siedmich mesiacoch môžu návštevníci od štvrtku 15. júna využívať všetky turistické trasy vrátane prechodov cez vysokohorské sedlá. Taktiež môžu využívať chodníky, ktoré vedú na turisticky sprístupnené štíty. Návštevný poriadok sa zatiaľ nemení, preto platia doteraz známe pravidlá zo starého návštevného poriadku. 

„Dúfali sme, že nový návštevný poriadok bude platiť už toto leto, avšak z ostatných rokovaní s Okresným úradom Prešov a Slovenským horolezeckým spolkom JAMES ešte vyplynuli viaceré požiadavky na úpravu textovej aj grafickej časti. Akceptovateľné pripomienky do prerokovaného návrhu návštevného poriadku zapracovávame a obsah čiastočne aktualizujeme,“ uvádza námestník riaditeľa Správy Tatranského národného parku Peter Spitzkopf. 

Ako informuje Správa TANAPu na oficiálnej internetovej stránke, turisti majú po uzávere k dispozícii viac ako 600 kilometrov značených turistických trás. V niektorých úsekoch týchto trás treba rátať s určitými obmedzeniami. Momentálne je nepriechodná Jamnícka dolina, chodník zavalili popadané stromy. V Doline Zeleného plesa na červeno a žlto značenom chodníku platí obmedzenie v súvislosti s výmenou mosta ku Chate na Zelenom plese. 

„Správa Tatranského národného parku, ktorá je správcom turistickej a informačnej siete na území najstaršieho národného parku na Slovensku a okrem toho zabezpečuje aj časť značenia turistických chodníkov v oblasti Spišskej Magury, plánuje investovať i do opráv ďalších premostení, drevených zábran popri turistických chodníkoch, informačných tabúľ, lavičiek, prístreškov či dláždenia turistických trás,“ dodáva Správa TANAPu.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu