FOTO: O opustené psíky v Poprade bude lepšie postarané. Mestský útulok prešiel výraznou zmenou


FOTO: O opustené psíky v Poprade bude lepšie postarané. Mestský útulok prešiel výraznou zmenou
Galéria: 11 fotiek
Foto: Facebook/Poprad - oficiálna stránka mesta

Psíky v popradskom mestskom útulku získali viac priestoru pre život a zlepšenie podmienok. Útulok prešiel výraznou zmenou, na ktorej začalo mesto pracovať už v októbri roku 2022. Pri rekonštrukcii bol priestor rozšírený na ploche približne 1500 metrov štvorcových. 

Z útulku bola neustále hlásená takme 100-percentná obsadenosť. Väčšinou sa tam nachádzajú psy, ktoré odchytia zamestnanci útulku a mestská polícia. Pred rozširovaním bolo v útulku 25 kotercov, no kapacitne nepostačovali. Ako uvádza mesto Poprad v príspevku na sociálnej sieti, predmetom rozširovania bolo vybudovanie šiestich objektov, v ktorých vzniklo po sedem kotercov a štyri oplotené výbehy určené na socializáciu psov. 

„Som veľmi rád, že psíky týmto rozšírením získali nový, reprezentatívny domov. Budeme vedieť poskytnúť pomoc väčšiemu množstvu opustených zvierat. Za dobu ostatných piatich rokov sme zrejme jediná samospráva na Slovensku, ktorá z vlastných prostriedkov zafinancovala a zrealizovala rozšírenie a rekonštrukciu mestského útulku,“ uviedol primátor mesta Poprad Anton Danko. 

Strechy kotercov boli navrhnuté tak, aby v lete zabránili ich prehrievaniu a aby poriadne tienili. Boxy sú orientované čelnou stranou na juh, aby boli psíky chránené v zimnom období pred severným vetrom. Dôraz sa rovnako kládol aj na bezpečnosť, preto sú všetky sekcie oddelené bráničkami. Od začiatku roka bol útulok maximálne preplnený, Vedúci útulku Peter Greňa uviedol, že domov poskytovali 27 psom. 





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu