V Poprade sa budú môcť mladí športovci pripravovať na novom exteriérovom športovisku


Foto: V Poprade sa budú môcť mladí športovci pripravovať na novom exteriérovom športovisku Foto: Prešovský samosprávny kraj

V areáli Strednej športovej školy v Poprade pribudne nový atletický ovál, doskočisko aj multifunkčné ihrisko. Ako informoval Prešovský samosprávny kraj na svojej internetovej stránke v piatok 28. júla, výstavba sa začne v najbližších dňoch a financovaná bude z vlastných zdrojov župy. 

„S poslancami sme sa rozhodli nečakať na výzvy a doslova na neisté financie, ale využiť vlastné zdroje. Teším sa, že sa to podarilo a projekt spúšťame, pretože podpora športu a našej talentovanej mládeže je našou prioritou,“ uviedol predseda Prešovského samosprávneho kraja Milan Majerský.


Športovci budú môcť využívať trojdráhovú tartanovú atletickú dráhu s dĺžkou 200 metrov a 80 metrovou štvordráhovou rovinkou, ako aj multifunkčné ihrisko s umelým trávnikom pre futbal, volejbal či tenis, ktoré sa bude nachádzať vo vnútri oválu. Vonkajšie športovisko sa taktiež rozrastie o nové doskočisko pre skok do diaľky. Celková investícia predstavuje sumu 335 560 eur.

„Prešovská župa spúšťa výstavbu oválu v polovici letných prázdnin a do užívania ho plánuje odovzdať v priebehu októbra. V novom školskom roku sa tak mladí športovci budú môcť pripravovať aj na exteriérovom športovisku,” doplnil Prešovský samosprávny kraj.     








Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu