Tip na cyklovýlet: Podtatranský cyklochodník vás prevedie z Kežmarku do Tatranskej Kotliny


Foto: Tip na cyklovýlet: Podtatranský cyklochodník vás prevedie z Kežmarku do Tatranskej Kotliny
Galéria: 4 fotky

Tento tip na cyklovýlet nie je nič náročné, ide o rekreačnú trasu a väčšinu cesty vás čaká príjemné bicyklovanie po rovinkách. Aj napriek tomu, že nejde o náročnú trasu, počas cesty vás čaká krásna príroda a očarujúce výhľady na Vysoké Tatry, a preto je to skvelý tip na oddychový výlet. Cestu je možné začať už v Kežmarku, kde sa po cyklochodníku dostanete až priamo k rybníku v Spišskej Belej. 

V Kežmarku sa na cyklochodník môžete napojiť na ulici Pod lesom. Neskôr vás čaká prechod cez lávku, ktorá je v tomto prostredí veľkým zážitkom. Postupne sa dostanete do časti Strážky, v ktorej si môžete užiť prechod cez záhradu miestneho kaštieľa. Ďalej vedie trasa vedľa mesta Spišská Belá, vďaka čomu sa bez problémov dostanete až k Belianskemu rybníku. Tam pokračujete na trase smerom do Tatranskej Kotliny. 

Tento cyklochodník je veľmi obľúbený a ľudia ho využívajú na rôzne športy, no aj na obyčajné prechádzky. Zo Spišskej Belej vás čaká 9 kilometrov do Tatranskej Kotliny, v ktorej, ak by ste nemali dosť, sa môžete napojiť na ďalší cyklochodník, ktorý vedie až do Tatranskej Lomnice. Má dĺžku 8,7 kilometra, no vzhľadom na to, že sa jedná o cyklochodník v národnom parku, povrch je štrkový.






Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu