V júli stúpla návštevnosť v Prešovskom kraji o 8 percent. Ľudí najviac zaujíma Poprad a Vysoké Tatry


Foto: V júli stúpla návštevnosť v Prešovskom kraji o 8 percent. Ľudí najviac zaujíma Poprad a Vysoké Tatry Foto: Krajská organizácia cestovného ruchu Severovýchod Slovenska

Krajská organizácia cestovného ruchu (KOCR) Severovýchod Slovenska informuje, že v júli tohto roka v Prešovskom kraji stúpla návštevnosť ubytovacích zariadení o 8 percent. Podľa údajov Štatistického úradu SR v tomto mesiaci do kraja zavítalo dokopy viac ako 117-tisíc návštevníkov. 

Prešovský kraj bol v júli 2023 druhou najčastejšou voľbou domácich návštevníkov (po Žilinskom kraji). Spolu využilo ubytovacie zariadenia 73 602 Slovákov. Počet zahraničných návštevníkov za mesiac júl medziročne stúpol o 24,8 percent, spolu v kraji prenocovalo 43 461 cudzincov,“ informuje hovorkyňa Krajskej organizácie cestovného ruchu Severovýchod Slovenska Barbora Čechová.

Podľa údajov bol najnavštevovanejšou lokalitou okres Poprad spolu s Vysokými Tatrami. V mesiaci júl sa tu objavilo viac ako 78-tisíc návštevníkov. Medzi ďalšie obľúbené miesta patrili aj okresy Kežmarok, Bardejov, Prešov, Vranov nad Topľou a Stará Ľubovňa.

Organizácie cestovného ruchu však nezaháľajú ani po letnom období a naďalej realizujú marketingové kampane, ale aj iné podujatia na prilákanie turistov.


KOCR Severovýchod Slovenska v tomto roku zabezpečuje preznačenie 380 km cyklotrás, osadenie informačných tabúľ v rôznych lokalitách, vybudovaný bol náučný chodník Tajomný les Krakovec, pribudnú ešte reťaze a fotorám v lokalite Kamenná baba a ďalšie prvky turistickej infraštruktúry,“ predstavil časť aktivít Martin Janoško, riaditeľ Krajskej organizácie cestovného ruchu Severovýchod Slovenska

Na záver doplnil, že organizácia zároveň v najbližších dňoch predstaví ponuku Prešovského kraja v USA na Slovak Heritage Festivale v New Jersey.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu