Prešovský kraj pripravuje v pondelok Vianočnú burzu pomoci, výťažok pôjde rodinám v núdzi


Foto: Prešovský kraj pripravuje v pondelok Vianočnú burzu pomoci, výťažok pôjde rodinám v núdzi Foto: Prešovský samosprávny kraj

Úrad prešovskej krajskej samosprávy usporiada v pondelok 11. decembra Vianočnú burzu pomoci. Charitatívne podujatie bude ponúkať vianočné výrobky pripravené župnými zariadeniami sociálnych služieb za účelom pomoci obyvateľom kraja, ktorí sa ocitli v hmotnej, zdravotnej či existenčnej núdzi.

„Sú to desiatky rodín a jednotlivcov, ktorým chceme aj takýmto spôsobom pomôcť zmierniť ich náročný osud a priniesť im v tomto sviatočnom čase do životov trochu radosti. Som rád, že župné školy, zariadenia sociálnych služieb a knižnice znovu zareagovali na našu výzvu a aj tento rok do toho idú s nami,“ vyhlásil v súvislosti s burzou pomoci na predseda prešovskej župy Milan Majerský.

Vianočná burza sa začne o 9:30 hod. a bude trvať až do 15:00 hod vo vestibule úradu prešovského kraja. Otvorí sa vianočnými koledami, ktoré zaspievajú zamestnanci a študenti Strednej odbornej školy technickej v Starej Ľubovni. Na charitatívnej akcii sa tiež predstavia so svojimi vianočnými ozdobami vyrobenými na 3D tlačiarni.


Návštevníci nájdu v stánkoch aj pochutiny a vianočné pečivo z dielne Spojenej školy na Jarmočnej v Starej Ľubovni, SOŠ agropotravinárskej a technickej v Kežmarku, SOŠ gastronómie a služieb v Prešove a zo SOŠ obchodu a služieb v Humennom, ktorá vo svojom stánku ponúkne tiež ikebany a vianočné ozdoby.

Štyri župné zariadenia sociálnych služieb pripravili do burzy vianočné ozdoby a dekorácie, sú to Vita Vitalis v Prešove, Domov sociálnych služieb v Giraltovciach, Domov sociálnych služieb v Jabloni a Centrum sociálnych služieb Clementia v Ličartovciach.

Na burze budú v ponuke aj knižné tituly beletristických a ďalších žánrov, ktoré zabezpečili Krajská knižnica Pavla Országha Hviezdoslava v Prešove a Okresná knižnica Dávida Gutgesela v Bardejove. Súčasťou akcie bude aj samostatný stánok s vianočným punčom a stánok krajskej nadácie s keksíkovou pomocou.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu