Za čiernou skládkou odpadu v okrese Kežmarok stojí podľa enviropolície 63-ročný Ľubičan


Foto: Za čiernou skládkou odpadu v okrese Kežmarok stojí podľa enviropolície 63-ročný Ľubičan Foto: Prezídium Policajného zboru

Čiernou skládkou odpadu v obci Ľubica v okrese Kežmarok sa zaoberá Národná centrála osobitných druhov kriminality Prezídia Policajného zboru. Z neoprávneného nakladania s odpadmi vyšetrovateľ obvinil 63-ročného Ľubičana J. B.

„Podľa zistení enviropolicajtov mal do konca júla 2022 v obci Ľubica uložiť a ponechať na inom mieste ako na mieste na to určenom v rozpore s právnymi predpismi na úseku odpadového hospodárstva viac ako 900 ton odpadu,“ informovala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová.

Obvinený sa podľa enviropolície nezákonne zbavil kameniva, ako aj zmesi betónu, tehál, škridiel, keramiky a zeminy. Náklady na odstránenie a zneškodnenie nepovolene uloženého odpadu vyčíslili na sumu viac ako 25-tisíc eur.     



„Kto, čo aj z nedbanlivosti, nakladá s odpadmi v malom rozsahu v rozpore so všeobecne záväznými právnymi predpismi, potrestá sa odňatím slobody až na dva roky,“ upozorňuje Denisa Bárdyová.

Zároveň dodáva, že zaobchádzanie s odpadmi je prísne regulované. Nesprávnym umiestneným sa ohrozujú a poškodzujú environmentálne a ekonomické záujmy spoločnosti, ako aj osobné záujmy osôb, ktorým sa odpad ocitne na pozemku.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu