FOTO: Železničná doprava na Slovensku oslavuje 175 rokov. ZSSK spúšťa predaj pamätných predmetov


FOTO: Železničná doprava na Slovensku oslavuje 175 rokov. ZSSK spúšťa predaj pamätných predmetov
Galéria: 3 fotky
Foto: Železničná spoločnosť Slovensko

Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) v týchto dňoch oslavuje 175. výročie príchodu prvého parného vlaku na územie dnešného Slovenska. Pri tejto príležitosti sa rozhodla potešiť cestujúcich a vydať pamätné suveníry s nulovou hodnotou. Ide o limitovanú sériu, ktorú navrhol slovenský výtvarník Luka Brase pochádzajúci z Oravy.

Sme veľmi radi, že 175. výročie železníc na Slovensku môžeme osláviť takouto netypickou formou. Sme priamou súčasťou zlúčenia ekologického cestovania spolu s kultúrnym zážitkom. Preto sme ani na chvíľu neváhali a Lukovi umožnili predviesť svoje diela okrem polepu spoločenského vozňa aj možnosťou dotvoriť túto unikátnu eurobankovku,” informuje Roman Koreň, predseda predstavenstva a generálny riaditeľ ZSSK prostredníctvom webovej stránky.

Na suveníre je vyobrazený pohľad na koľajisko nachádzajúce sa pred Bratislavou. Doplnený je špeciálnymi prvkami Luka Braseho, ktoré sú zakomponované do číslice 175. Predaj týchto suvenírov začne už v pondelok 30. októbra 2023 vo všetkých zákazníckych centrách a vybraných osobných pokladniciach ZSSK na celom Slovensku. Vzhľadom na to, že ide o limitovanú sériu produktov, množstvo zakúpených bankoviek bude pre jedného človeka obmedzené.

V rámci férového prístupu obmedzujeme predaj unikátnych eurobankoviek nasledovne: od série 101 do série 2 000 na 2 kusy erobankoviek na osobu, od série 2 001 do série 10 000 na 5 kusov eurobankoviek na osobu, cena jednej eurobankovky je stanovená na tri eurá za kus,“ dopĺňa ZSSK.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu