Muža z okresu Prešov obvinili z drogovej trestnej činnosti. Hrozí mu desať až pätnásť rokov za mrežami


Foto: Muža z okresu Prešov obvinili z drogovej trestnej činnosti. Hrozí mu desať až pätnásť  rokov za mrežami
Galéria: 2 fotky
Foto: Ilustračné

Policajti z prešovskej okresnej kriminálky v rámci policajnej akcie zadržali v pondelok 19. júna 34-ročného muža pri páchaní drogovej trestnej činnosti. V minulosti už bol za takúto trestnú činnosť odsúdený. 

„V uvedený deň  boli u neho zaistené viaceré skladačky s obsahom bielej kryštalickej látky, v ktorých bol zistený metamfetamín  (pervitín) ako aj ďalšie látky,“ uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Ligdayová. 

Policajti zaistili aj ďalšie predmety, ktoré súvisia s páchaním drogovej trestnej činnosti a taktiež finančné prostriedky, ktoré z tejto činnosti pochádzajú. Kriminalisticko-expertízne skúmanie odhalilo, že len z jednej zo zaistených vzoriek by bolo možné vyrobiť až 44 dávok pervitínu.


„34-ročnému mužovi  vyšetrovateľ Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove vzniesol  obvinenie za obzvlášť závažný zločin nedovolená výroba omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držanie a obchodovanie s nimi,“ dodáva prešovská policajná hovorkyňa Jana Ligdayová. 

Ak sa obvinenému mužovi pred súdom preukáže vina za tento obzvlášť závažný zločin, hrozí mu trest odňatia slobody na desať až pätnásť rokov. 





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu