FOTO: Základná škola v Terni sa po mnohých rokoch teší z novej telocvične


FOTO: Základná škola v Terni sa po mnohých rokoch teší z novej telocvične
Galéria: 4 fotky
Foto: Prešovský samosprávny kraj

Po 60-tich rokoch existencie má Základná škola v Terni novú telocvičňu. Ako informuje Prešovský samosprávny kraj na oficiálnej internetovej stránke, finančne prispela obec, Fond na podporu športu a taktiež prešovská župa, ktorá poskytla dotáciu cez svoj grantový program vo výške viac ako 178-tisíc eur. Celkové náklady na výstavbu telocvične sa vyšplhali na sumu približne 828-tisíc eur. 

„Som rád, že sme mohli prispieť k realizácii ďalšieho pekného športového projektu v našom kraji, zvlášť, ak miestni športovci a žiaci na novú telocvičňu tak dlho čakali. Dobré zámery, ktoré zlepšujú život ľudí a všeobecne šport a mládež sa oplatí podporiť. Spojili sa tu silní partneri, ktorým záleží na tom, aby sa rozvíjal športový talent našej mládeže a aby sa motivovala k pohybu. Som si istý, že táto telocvičňa bude maximálne vyťažená a vždy plná detí a športovcov, ako aj dejiskom mnohých atraktívnych športových zápasov,“ vyjadril sa prešovský župan Milan Majerský.

Telocvičňa disponuje kompletným športovým zázemím. Súčasťou sú šatne, sprchy a kabinety. Objekt je vybavený kvalitnou palubovkou a potrebným športovým zariadením. Využívať ho budú žiaci miestnej základnej školy, materskej školy, športové kluby a taktiež verejnosť na rôzne druhy športov. 





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu