Cestovné poriadky na trase Prešov - Poprad čaká od septembra zmena. Autobusové spoje budú premávať pravidelne


Foto: Cestovné poriadky na trase Prešov - Poprad čaká od septembra zmena. Autobusové spoje budú premávať pravidelne Foto: Prešovský samosprávny kraj

Od 1. septembra bude platiť zmena cestovných poriadkov na trase Prešov - Poprad a späť. Prešovský kraj spúšťa v rámci projektu IDS Východ prvú fázu systému taktovej dopravy na línii Prešov - Spišské Podhradie - Levoča - Poprad. Ako informuje prešovská župa na oficiálnej internetovej stránke, autobusové spoje obsluhujúce mestá a vybrané obce budú na trase premávať v pravidelných časových intervaloch. 

Spoje prímestskej dopravy by mali na tejto linke v jednom smere počas pracovných dní premávať až desaťkrát denne. Počas víkendov a štátnych sviatkov to má byť v jednom smere osemkrát denne. Väčšina spojov je usporiadaná do 60 alebo 120-minútových intervalov. Od pravidelnej zmeny cestovných poriadkov v decembri majú byť zabezpečené aj systémové nadväznosti z Levoče smerom na Spišskú Novú Ves a Kežmarok. 

„Naším základným cieľom je pritiahnuť do verejnej dopravy čo najviac nových cestujúcich. Tých získame jedine do systému, ktorý je spoľahlivý a jednoduchý na pochopenie. Ideme preto cestou postupného uplatňovania taktových cestovných poriadkov, vďaka ktorým spoje na linkách jazdia v pravidelných časových intervaloch, s minimom výnimiek a koordinovanými nadväznosťami v prestupných uzloch,“ vyjadril sa prešovský župan Milan Majerský.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu