Snina požiadala o príspevok z programu cezhraničnej spolupráce na opravu lávky ponad Cirochu


Foto: Snina požiadala o príspevok z programu cezhraničnej spolupráce na opravu lávky ponad Cirochu Foto: Mesto Snina

Vedenie mesta Snina hľadá finančné prostriedky na rekonštrukciu oceľovej lávky ponad rieku Cirocha. Riešenie by mohol priniesť program cezhraničnej spolupráce medzi Poľskom a Slovenskom, do ktorého sa mesto zapojilo. 

Ako informuje referentka oddelenia strategického rozvoja Mestského úradu v Snine Michaela Šalachová na oficiálnej internetovej stránke, ide o frekventovanú lávku, keďže sa nachádza za autobusovou stanicou smerom k historickému parku a prepája centrum s lokalitou Brehy.

Most pre chodcov je však v nevyhovujúcom stave a vyžaduje si opravu. Problém predstavuje nedostatok financií. Mesto preto podalo žiadosť o príspevok z programu Interreg Poľsko – Slovensko 2021 – 2027 na projekt s názvom Objavme brehy riek San a Cirocha.

„V prípade schválenia žiadosti sa bude projekt realizovať v cezhraničnom partnerstve samospráv gminy Lesko v Poľsku a mesta Snina za účasti poľského partnera zo sektora malých a stredných podnikov, ktorý zastupuje odvetvie cestovného ruchu,“ priblížila Michaela Šalachová s tým, že ak mesto neuspeje s predloženým projektom, bude hľadať iné finančné zdroje.



  

 



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu