FOTO: V Poprade pokračuje výmena verejného osvetlenia, do konca roka by mala byť kompletne dokončená


FOTO: V Poprade pokračuje výmena verejného osvetlenia, do konca roka by mala byť kompletne dokončená
Galéria: 5 fotiek
Foto: Facebook/Poprad - oficiálna stránka mesta

Mesto Prešov pokračuje vo výmene verejného osvetlenia. V pondelok 23. októbra sa osadzovali nové stožiare lámp na veľkom kruhovom objazde pri Dome kultúry. Počas tohto roku boli nové osvetlenia doplnené aj na Bottovej ulici. Kompletne sa vymenila kabeláž, podperné body a svietidlá aj na Chalupkovej ulici, časť na Kollárovej a momentálne prebieha na ceste I/66 od železničného podjazdu cez kruhový objazd až k Uherovej ulici.

„Pôvodné verejné osvetlenie už bolo značne technicky opotrebované. Niektoré staré stožiare vplyvom času začali chátrať a stali sa nebezpečnými pre svoje okolie. Museli sme preto konať neodkladne. Výhodou je aj to, že nové verejné osvetlenie zníži prevádzkové náklady a spotrebu elektrickej energie,“ opísal vynovovanie primátor mesta Anton Danko.

Ďalším pozitívny faktorom je aj to, že počas výmeny môže mesto doplniť aj inteligentné prvky a prepojiť ich s rozvádzačmi, ktoré zabezpečujú diaľkové ovládanie. Vďaka tomu sa bude dať diagnostikovať osvetľovacia sústava a zároveň to umožní nastaviť intenzitu svietenia za účelom zníženia spotreby elektriky.

Do konca roka mesto plánuje ukončiť komplexnú rekonštrukciu verejného osvetlenia na ceste I/66, na Rovnej ulici a v Továrenskej štvrti. Ukončenie prác bude podľa samosprávy závisieť aj od počasia.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu