Počas preventívnej akcie Modrá 24 policajti skontrolovali 762 vlakov a stovky osôb


Foto: Počas preventívnej akcie Modrá 24 policajti skontrolovali 762 vlakov a stovky osôb Foto: Ministerstvo vnútra Slovenskej republiky

Od 13. novembra do 19. novembra sa na území Slovenska konala akcia Modrá 24. Medzinárodnú preventívnu akciu organizuje už niekoľko rokov Európska asociácia železničných polícií. Každé krajské riaditeľstvo Policajného zboru si akciu naplánovalo individuálne.

Zapojilo sa do nej viac ako 300 príslušníkov železničnej a poriadkovej polície, v teréne bolo 20 služobných psov špeciálne vycvičených na vyhľadávanie omamných a psychotropných látok. Policajti skontrolovali 762 vlakov a vykonali viac ako 500 kontrol na železničných staniciach. 


„Skontrolovali aj deväť úschovní batožín a 77 úschovných skriniek. Kontrolám podrobili aj 554 osôb. Policajti zistili, že 73 osôb porušovalo zákon, keďže prechádzali cez koľaje na miestach, kde je to zakázané,“ informuje hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová. 


Policajti taktiež riešili 156 priestupkov, podarilo sa im vypátrať tri veci a dokonca aj štyri osoby. Počas akcie odhalili dva trestné činy. Ako uvádza Denisa Bárdyová, najčastejšie boli priestupky proti bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky a prechádzanie cez koľaje na miestach, kde je to zakázané.

„V rámci akcie bolo vykonaných 52 orientačných vyšetrení na zistenie prítomnosti alkoholu v dychu u zamestnancov, ktorí majú vplyv na železničnú dopravu a 23 dychových skúšok u vodičov cestných motorových vozidiel. Všetky dychové skúšky boli negatívne,“ dodáva Denisa Bárdyová.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu