Vo Vysokých Tatrách prišli o život dvaja turisti, horskí záchranári im už nedokázali pomôcť


Foto: Vo Vysokých Tatrách prišli o život dvaja turisti, horskí záchranári im už nedokázali pomôcť Foto: Horská záchranná služba

V stredu 29. novembra v popoludňajších hodinách zasahovali príslušníci Horskej záchrannej služby na dvoch rôznych miestach vo Vysokých Tatrách. V prvom prípade boli prostredníctvom tiesňovej linky 155 požiadaní o pomoc pri resuscitácii 67-ročného slovenského turistu.

Muž skolaboval na turistickej ceste vedúcej do Starej Lesnej. Záchranárom sa ho však nepodarilo zachrániť. Jeho telo odovzdali príslušníkom Policajného zboru a pohrebnej službe po prevoze do márnice v Novom Smokovci.

Ešte počas prebiehajúceho zásahu boli horskí záchranári opätovne volaní k zásahu na Štrbskom plese. Na zjazdovej trati omdlel 43-ročný český skialpinista, ktorý nezvládol jazdu a vrazil do prekážky pod snehom.


Na miesto smerovala posádka leteckých záchranárov z Popradu s lekárom na palube a posádka pozemných záchranárov. Pri záchrane asistovali aj príslušníci Horskej záchrannej služby. Ani tohto muža sa záchranárom nepodarilo oživiť. Jeho telo bolo následne odovzdané polícií a pohrebnej službe.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu