Nezabudnite, že ružové vodičské preukazy platia už len do konca tohto mesiaca


Foto: Nezabudnite, že ružové vodičské preukazy platia už len do konca tohto mesiaca Foto: Facebook/Ministerstvo vnútra SR

Polícia Slovenskej republiky v príspevku na sociálnej sieti pripomína vodičom, že platnosť vodičských preukazov, ktoré boli vydané od 1. januára 1993 do 30. apríla 2004, končí už tento mesiac, teda 31. decembra. Polícia momentálne eviduje ešte viac ako 168-tisíc vodičských preukazov, ktorým končí platnosť v tomto roku.

Za jazdu s neplatným dokladom vám hrozí pokuta 50 eur v blokovom konaní a 100 eur v správnom konaní. Neplatný vodičák vám v každom prípade odoberú. O nový doklad môžete požiadať v ktoromkoľvek oddelení dokladov. Starý vodičský preukaz je potrebné odovzdať na pracovisku Policajného zboru, kde vodič požiadal o nový, najneskôr v čase vydania nového dokladu.

„Žiadosť o výmenu vodičského preukazu do 30 dní je spoplatnená správnym poplatkom 6,50 eur. Na výslovnú žiadosť poplatníka je možné vyhotoviť vodičský preukaz urýchlene do 2 pracovných dní. Správny poplatok je vtedy štvornásobný, teda 26 eur,“ informuje polícia.

Osoba nad 65 rokov, ktorá žiada o výmenu vodičského preukazu v 30-dňovej lehote, je od poplatku oslobovená, no v zrýchlenom konaní do dvoch dní musí uhradiť stanovený poplatok 26 eur.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu