Vláda vyčlenila milión eur na pomoc ľuďom po minuloročnom zemetrasení v Prešovskom kraji


Foto: Vláda vyčlenila milión eur na pomoc ľuďom po minuloročnom zemetrasení v Prešovskom kraji Foto: Facebook/Robert Fico

Vláda rozhodla na utorkovom výjazdovom rokovaní v Kamenici nad Cirochou o poskytnutí druhého kola humanitárnej pomoci po mimoriadnej udalosti vo výške jedného milióna eur pre ľudí zasiahnutých zemetrasením. Ako uviedol minister práce Erik Tomáš po rokovaní, výjazdové vlády majú pokračovať v pravidelných intervaloch.

„Vyzývam občanov, aby si opäť podali žiadosti o túto humanitárnu pomoc, ktorá môže byť vyplatená maximálne vo výške 800 eur. Samozrejme, ide o občanov, ktorým nestačilo prvé kolo pomoci,“ informuje Erik Tomáš s tým, že úradom práce v okresoch Humenné, Vranov nad Topľou a Stropkov vydal pokyny, aby ľuďom pomohli pri vypĺňaní žiadostí. Pracovníci úradov majú vycestovať do konkrétnych obcí zasiahnutých zemetrasením. 

Podľa jeho slov z prvého kola humanitárnej pomoci bolo dohromady vyplatených 1,7 milióna eur, z toho 1,2 milióna eur išlo fyzickým osobám a približne 500-tisíc eur bolo vyplatených obciam. Konkrétne 35 obcí dostalo túto humanitárnu pomoc v maximálnej výške 15-tisíc eur, ale peniaze museli použiť opäť len pre svojich občanov. Celá humanitárna pomoc v prvom kole teda smerovala občanom.

Ako dodal Erik Tomáš, úrady práce naďalej poskytujú aj psychologickú pomoc občanom, ktorí ju potrebujú, keďže aj to je v ich kompetencii.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu