Tatranský ľadový dóm ožije na Veľkonočnú nedeľu hudobnými vystúpeniami, spievať sa bude už po ceste v lanovke


Foto: Tatranský ľadový dóm ožije na Veľkonočnú nedeľu hudobnými vystúpeniami, spievať sa bude už po ceste v lanovke Foto: Facebook/Vysoké Tatry - Hory zážitkov

Veľkonočná nedeľa prinesie radosť a spev aj do Tatranského ľadového dómu na Hrebienku. O hudobný program sa návštevníkom postará už po ceste zo Starého Smokovca folklórny súbor Vagonár, ktorý bude od 10:00 hod. do 15:00 hod. vyhrávať v pozemnej lanovke.  

Program pokračuje v Tatranskom ľadovom dóme, kde o 12:00 hod. vystúpi talentovaný Nikolas Draškovič a o 15:00 hod. detský spevácky zbor BRIOSO,“ informovali správcovia oficiálnej facebookovej fanúšikovskej stránky tatranských horských stredísk Vysoké Tatry – Hory zážitkov. 

Nikolas Draškovič vyhral v roku 2023 súťaž Hlas Česko, Morava a Slezsko. Slovensko reprezentoval na súťaži Euro Pop Contest v Berlíne, kde obsadil vo všetkých svojich súťažných kategóriách štvrté miesto.

Detský spevácky zbor BRIOSO vznikol v septembri 2021 v Súkromnej základnej umeleckej škole BRIOSO v Žiline. S Tomášom Bezdedom natočil dva videoklipy – Skye Boat Song a Krásne a veselé. Na medzinárodnom súťažnom festivale Akademická Banská Bystrica získal zlaté pásmo v kategórii stredoškolských zborov a cenu rektora. Zúčastnil sa aj na Medzinárodnom festivale speváckych zborov v Olomouci, kde bol ocenený zlatým pásmom v kategórii A2 detských zborov do 16 rokov.

„Folklórny súbor Vagonár – Poprad, ľudový subor piesní a tancov, bol založený v roku 1972. Jeho členovia sa snažia reprezentovať slovenský folklór predovšetkým z podtatranskej a spišskej oblasti doma i v zahraničí,“ uvádza sa na oficiálnej internetovej stránke súboru.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu