FOTO: Problematická križovatka v Levoči sa už čoskoro zmení na kruhový objazd


FOTO: Problematická križovatka v Levoči sa už čoskoro zmení na kruhový objazd
Galéria: 5 fotiek
Foto: Prešovský samosprávny kraj

V stredu 3. apríla začala rekonštrukcia nejfrekventovanejšej a najzložitejšej križovatky v Levoči. Zmení sa na kruhový objazd, pribudne aj chodník a deliace ostrovčeky. Motoristi by ho mali začať využívať ešte pred letom, Prešovský samosprávny kraj do modernizácie investuje takmer 234-tisíc eur.

Zhotoviteľ Metrostav DS má na realizáciu prác 360 kalendárnych dní, no ako uvádza prešovská župa, v pláne je dokončiť ich do konca mája tohto roka. Prebiehať budú pod dozorom Správy a údržby ciest PSK. 

Okružná križovatka bude jednoradová, s priebežným pruhom na ceste I/18 v smere Poprad – Prešov. Nebude štandardná, ale vodorovným značením nastriekaná na nový obrusný povrch a označená reflexno-dopravnými gombíkmi, čo výrazne zlepší jej bezpečnosť aj v noci. Čo sa týka obmedzení v doprave, počas výstavby bude organizovaná dočasným dopravným značením, ktoré bude v prípade potreby riadené semaforovým riešením alebo prípadne priamo zamestnancami zhotoviteľa,“  doplnil riaditeľ Správy a údržby ciest PSK Marcel Horváth.

Súčasťou tohto projektu je aj rekonštrukcia kilometrového úseku cesty III/3225 do Levočskej doliny, kde sa nachádza biokúpalisko i lyžiarske stredisko. Dodáva to Prešovský samosprávny kraj na internetovej stránke.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu