Martina z relácie V siedmom nebi tu po sebe nechala Vanessku. Kežmarčania sa dievčatku skladajú na prvé sväté prijímanie


Foto: Martina z relácie V siedmom nebi tu po sebe nechala Vanessku. Kežmarčania sa dievčatku skladajú na prvé sväté prijímanie Foto: Facebook/ Vilo Rozboril

Príbeh Martiny odvysielala TV JOJ vo svojej relácii V siedmom nebi. S manželom vychovávali dcérku Vanessu, ten ju však nečakane opustil. Okrem straty manžela Martinu postihlo ďalšie nešťastie, bola onkologickou pacientkou a choroba ju pripútala na vozík. V stredu 17. apríla Martina podľahla zákernej chorobe.

Martine vtedy relácia pomohla s bývaním, nakoľko kvôli chorobe nebola schopná zabezpečiť dostatočné prostriedky. Útechou im bol poskytnutý byt v Kežmarku, pri ktorého vybavovaní asistoval aj primátor mesta Kežmarok Ján Ferenčák.

Byt sme im zrekonštruovali, zariadili, dopredu na dlhé obdobie predplatili. Martina v štúdiu sršala energiou a veľkým odhodlaním, že už len zosilnieť, postaviť sa z vozíka, začať pracovať a postarať sa o svoju dcérku,“ popísal svoje posledné stretnutie s Martinou primátor.

Organizácia Poľná kuchyňa Ľubica, ktorá sa snaží pomáhať rodinám v ťažkej finančnej situácii, sa snaží pomôcť Vanesske, ktorej krutý osud zobral oboch rodičov. Adoptoval si ju jej ujo Anton (brat zosnulého otca) s manželkou.


Vanesske chcú pomôcť s prvým svätým prijímaním

Vanessku čoskoro čaká prvé sväté prijímanie, organizácia jej chcela spríjemniť tento deň novými šatami. Po pár dňoch v úvode príspevku pribudlo, že šaty pre Vanessku už majú od dobrých ľudí sľúbené.

„Ak by ste chceli pomôcť s potrebnými nákladmi tejto rodine, boli by sme vďační. Ak sa rozhodnete pomôcť a uľahčiť tejto rodine tieto ťažké chvíle preklenúť, môžete prispieť na náš transparentný účet,“ uvádza organizácia. 

Prispieť môžete na na transparentný účet organizácie SK 89 8330 0000 0028 0265 3053. Do poznámky je potrebné doplniť Vanesska, aby vedeli platbu prideliť. „S dovolením rodiny túto výzvu dávame a veríme, že aspoň svojou troškou všetci pomôžeme, tí čo nie finančne, tak modlitba za pani Martinku tiež poslúži,“ dodáva organizácia v príspevku.

Zatiaľ sa vyzbieralo viac ako 2-tisíc eur

Organizácia na sociálnej sieti v utorok 23. apríla informovala o tom, že k danému dňu sa vyzbieralo vyše 2 500 eur, čo pokrylo náklady spojené s pohrebom a ostalo aj na prvé sväté prijímanie. Čiastka ešte nie je konečná, platby stále prichádzajú.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu